Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Antidoping

"Inget idrottsresultat är värt så mycket    
att doping någonsin är acceptabelt."      

Antidoping

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2019 14:20
Antidoping

 

Målet med idrottsrörelsens antidopingarbete är att tillförsäkra alla idrottsutövare deras självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten. Det kräver aktiva insatser från specialidrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF),SISU Idottsutbildarna och idrottsföreningar.

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av RF:s stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.

Antidopingarbetet Antidopingarbetet bedrivs inom följande nio verksamhetsområden: Dopingkontroller, analysverksamhet, juridisk verksamhet, information, utbildning, forskning och utveckling, nationell samverkan, internationell samverkan och kvalitetssäkring. Du kan läsa mer om antidopingarbetet på RF:s hemsida

Dopingkontroller Arbetet bedrivs i form av en omfattande dopingkontrollverksamhet. Alla idrottsutövare som är medlemmar i en idrottsförening, är skyldiga att ställa upp om de kallas till en kontroll.

Stöd till Specialdistriktsförbunden
På uppdrag av RF arbetar Hallands Idrottsförbund i första hand med stöd till de halländska specialdistriktsförbunden i form av information, utbildning och rådgivning.

Utbildning

  • Genom utbildningen Vaccinera klubben skapar din förening en egen handlingsplan för antidopingarbetet. Förutom de förebyggande åtgärderna får föreningen beredskap att hantera dopingfall i praktiken. Vaccinera din klubb
  • Är du aktiv idrottare? För dig finns den webbaserade utbildningen Ren Vinnare, som endast tar cirka 30 minuter att genomföra. Gör Ren Vinnare

Kosttillskott RF avråder från bruk av kosttillskott, annat än på rent medicinska grunder. Det finns inget vetenskapligt stöd för att idrottsutövare med normal kosthållning har behov av extra kosttillskott. Läs mer om kosttillskott på RF:s hemsida

www.rf.se/antidoping hittar du även:

  • Information om dispens och vistelserapportering
  • Röd-Gröna listan och andra dopinglistor
  • Regler
  • Information om bestraffning

       

 

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Patrik Svärd

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna
070-495 84 78
This is a mailto link

Vaccinera klubben

Tipsa om doping

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss