Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag - rörelseglädje för hela familjen

Den 23 november kommer Idrottens dag till Varberg - en kostnadsfri aktivitet för hela familjen. Testa olika idrotter - ta dig runt i vår rörelsebana - och var med i samtalet om rörelseglädje och framtidens idrott!
  • Uppdaterad: 16 JUL 2019 14:54

Idrottens dag är en dag för hela familjen!

Arrangör: Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna,
i samverkan med Varbergs kommun, samt lokala idrottsföreningar

Datum: Lördag 23/11 2019
Tid: 13.00-16.00
Plats: Varbergs Idrottshall 

Programmet för idrottens dag tar form!

Förening? Var med och skapa Idrottens dag!
Nu söker vi föreningar i Varberg som vill vara med på Idrottens dag. Visa hur just er förening arbetar med "En ny syn på träning och tävling". Var med på kickoff med en temakväll kring rörelseglädje den 9 oktober i Varberg.
Här hittar du information och intressanmälan. 

Förtroendevald eller tjänsteman - 
delta i politikersamtal på Idrottens dag!
Idrottens dag är en dag för rörelseglädje men också för samtal om en ny syn på träning och tävling, rörelseglädje och framtiden idrott. Därför vill vi nu bjuda in politiker och tjänstemän till samtal idrott under Idrottens dag. Du hittar mer information och anmälan här!

Detta är Idrottens dag

I samverkan med höstens Idrottsforum i Varberg anordnas Idrottens dag. Idrottens dag handlar om idrottens utvecklingsresa mot "En ny syn på träning och tävling" och en idrottsrörelse där alla är välkomna på sina villkor och får delta utifrån sina förutsättningar. Det är en dag med roliga aktiviteter och nya idéer. Besökare får prova på, uppleva, fundera och prata om hur framtidens idrott kan se ut.

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 25 platser i 18 av RF:s distrikt under 2019. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Idrottens dag ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal hur vi ska idrotta i framtiden.
Huvudsponsor för Idrottens Dag är Folkspel.

Idrottens dag bygger på idrottsrörelsens Strategi 2025, som går ut på att alla ska vara välkomna att delta i föreningsidrotten på sina egna villkor − oavsett könstillhörighet, ambitionsnivå eller förutsättningar. Alla ska ges samma möjlighet att växa i föreningen, höras, påverka och skapa ett engagemang som räcker hela livet. Det här är något som föreningar arbetar med varje dag - och det vill vi visa upp, i samverkan med lokala idrottsföreningar den 23 november i Varberg.

Läs mer om Idrottens dag

Vill du veta mer? Ta kontakt med projektledare Lisa Fallhagen.
Du hittar hennes kontaktuppgifter här!

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss