Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tennis för asylboende

Glada barn och nöjda ledare. Bilden talar för sig själv. Sista dagen på tennisaktiviteterna innan sommaruppehållet bjöd ledaren och initiativtagaren Sven Pewe alla deltagarna på glass. På bilden syns också Margareta Bengtsson som förtjänstfullt ställt upp med att transportera barnen till och från tennisbanorna samt bistått Sven i aktiviteterna.
  • Uppdaterad: 2016-07-01 09:38

Skummeslövs Tennisklubbs genomförde tennisaktiviteter för asylboendets barn boende vid Hemmeslövs Herrgård. Aktiviteten började med fyra som blev fem som blev sju och som blev de åtta barn som kan ses på bilden. Tisdagar och torsdagar mellan kl. 16 – 17 bedrevs verksamheten. En av åtta gånger fick vi ställa in p.g.a. regn och åska.

Gruppen gör ett uppehåll till vecka 34 innan de drar igång igen. Om antalet barn blir fler utökas ledarstaben, fler rackets och specialbollar kommer att köpas in, anpassade till de olika åldrarna samt de har möjlighet att knyta upp fler volontärer som kan hjälpa till med transporterna. De hoppas också på att kunna låna eller hyra Båstad kommuns minibuss vid motsvarande tillfällen under sex veckor efter sommaren (vecka 34 – 39).

Barnen som deltog i verksamheten är välkomna till Skummeslövs Tennisklubb under hela sommaruppehållet. De har fått ett intyg underskrivet av Sven som ger dem tillgång att fritt låna rackets och bollar för spel på bollplanket när de besöker Skummeslövs Tennisbanor.

Vid resorna i bilen till och från anläggningen var det mycket sång. De kommer att sakna barnens glada röster och sång. Allt från ”Lille katt” till visor om att alla barn, vita, svarta, gula skall var vänner och gå hand i hand. Uno Henningsson, en annan volontär, förmedlade också en köruppvärmningsvisa som satte sig i deras minne; Babiba, Baboba, Babiba, Baboba. Babiba, Boba, Biba, Boba , Ba,…

Dessa barn förmedlar en stor livsglädje och spontanitet där leken och samvaron varit huvudsaken och tennisen mera varit ett instrument.

Alla ser fram emot augusti. Volontärer hör av er!

Stefan Sundgren, Skummeslövs Tennisklubb

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakt Integration

Patrik Svärd

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna

070-495 84 78
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss