Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ordination fysisk aktivitet för barn och unga - FaB

Hallands Idrottsförbund har sedan 2001-års pilotstudie Fysisk aktivitet på Recept (FaR) samarbetat med Region Halland för att utveckla arbetet med FaR.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:51

Efterfrågan på anpassade aktiviteter även för barn och unga har varit stor, bland annat från Barnhabiliteringen, Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP), Barn- och ungdomskliniken och Skolhälsovården. Det har också efterfrågats en mer systematisk samverkan, likt nivå 1 i FaR-strukturen för vuxna, för att kunna erbjuda fysisk aktivitet för barn och unga med behov av särskilt stöd.

Möjlighet att prova på
Under 2013 och 2014 har behovet tillgodosetts genom Idrottslyftet som möjliggjort ett nära samarbete mellan Hallands Idrottsförbund, Habiliteringen i Halmstad, Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) samt 16 lokala idrottsföreningar. Närmare 100 barn har haft möjligheten att prova på olika aktiviteter och det har startats anpassade grupper hos tio idrottsföreningar, se RF:s rapport i höger boxen.

Utvärdering
Arbetet har varit lyckat men behöver utvecklas vidare för att kunna bli bestående, och för att kunna spridas till andra delar av länet. Högskolan i Halmstad arbetar med att göra en vetenskaplig utvärdering av det pågående utvecklingsarbetet - ökad fysisk aktivitet för barn och unga - FaB. Arbetet sker på BUP i samverkan med Hallands Idrottsförbund och Regionkontoret. 

Läs mer: Anpassad verksamhet för barn och unga (pdf) 

Skribent: Liselotte Arvidsson

Kontakt Distrikt

Rauni Hannula

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
035-17 74 08
0702-89 90 35
This is a mailto link

RF:s rapport Idrottslyftet 2014

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss