Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Försäkringsskydd

Se över föreningens skydd innan det är försent

Idrottens försäkringar

  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:34

Försäkringsskyddet är viktigt för alla som idrottar och bedriver idrottslig verksamhet. Det gäller både personligt skydd och föreningens försäkringsskydd. De flesta som deltar inom ramen för en idrottsförenings verksamhet som medlemmar är försäkrad genom licensförsäkring som respektive specialförbund slutit genom avtal.  

RF:s Grundförsäkring
Alla föreningar som är anslutna till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) omfattas av Grundförsäkringen vilken är tecknad hos Folksam. Den innehåller fyra delar, som RF bedömt vara så viktiga att ingen förening kan vara utan dem:

• Ansvarsförsäkring
• Förmögenhetsbrottsförsäkring
• Rättsskyddsförsäkring
• Olycksfallsförsäkring för ledare och funktionärer  

RF:s Kompletteringsförsäkring
Genom kompletteringsförsäkringen kan byggnader och andra saker som t ex idrottsmaterial, prissamlingar, kontorsmaterial och datorer försäkras på ett enkelt sätt.

Folksams Elitidrottsförsäkring
Elitidrottsförsäkringen är Folksams försäkring för dig som idrottar på elitnivå och tillhör en svensk förening eller dig som är professionell inom Europa. Försäkringen kan tecknas av dig eller din förening. Många väljer att teckna den redan då de går på idrottsgymnasiet.

Se över föreningens försäkringsskydd
Det är viktigt för föreningen att kontinuerligt se över sina försäkringar för att säkerställa ett bra skydd vid eventuell olycka.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss