Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anläggningsstöd

öka tillgängligheten för barn och ungdomar
till anläggningar och idrottsmiljöer

Anläggningsstöd

För att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Om din förening är medlem i Riksidrottsförbundet kan du söka stöd och det gör du i IdrottOnline.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2019 13:22

Anläggningar en avgörande faktor

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets övergripande mål är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer. Därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggningsbidrag med det huvudsakliga syftet att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar. Bidraget kan sökas av idrottsföreningar anslutna till Riksidrottsförbundet och ansökan handläggs av Hallands Idrottsförbund.

Detta kan du söka stöd för
Inom Anläggningsstödet finns det fem olika inriktningar att söka. Läs mer om respektive stöd genom att klicka på respektive länk nedan. 

Läs mer om RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer  (länk öppnas i nytt fönster)

 

Viktig information om anläggningsstödet

Ansökan och söktider
Anläggningsstödet i Halland har löpande ansökningstid och är öppen hela året ut.

Det är viktigt att sökande förening är noggrann med sin ansökan, tydlig formulering och komplett. 

OBS! Projekt får EJ påbörjas innan ansökan har skickats in.

 

Andra bidragsgivare
Det kan också finnas möjlighet att erhålla bidrag från Allmänna Arvsfonden samt Boverket när det gäller ny verksamhet, anpassning av anläggningar och lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler. Även kommunen brukar kunna hjälpa till (vilket vi ser som positivt i en ansökan). Det finns givetvis en uppsjö av andra möjligheter men möjligheterna beror mycket på satsningens syfte/målgrupp. Lokala företag och stiftelser brukar synas som medfinansiärer i ansökningarna vi får in.

 

Var ute i god tid
Både vi och andra bidragsgivare har oftast kort handläggningstid men ibland kan den bli längre beroende på olika parametrar. Vid vissa tillfällen krävs det bygglov men det kan även finnas andra förutsättningar som är tidskrävande. Tidsåtgången från första kontakt med oss till färdig anläggning varierar kraftigt, 6 till 18 månader är inte ovanligt. Själva handläggningstiden från helt komplett ansökan till beslut brukar sällan vara mer än 1-2 månader.

För frågor om Anläggningsstödet, kontakta Peter Gårdestedt (se kontaktuppgifter i högerspalt)

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Peter Gårdestedt

Bitr distriktsidrottschef
Hallands Idrottsförbund
035-17 74 01, 070-289 90 32
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss