Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Björn Eriksson gästade Halland

2015-11-03 09:15

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson gästade Halland för att samtala om idrottsrörelsen roll i samhället, med fokus på integrationsfrågor.
  • Skapad: 03 NOV 2015 09:15

- Idrotten har och har haft  en nyckelroll när nyanlända ska integreras i det svenska samhället, säger Björn Eriksson. Integrationsfrågorna ligger, av väl kända anledningar, högt på dagordningen i hela idrottsrörelsens arbete. Såväl i ett kortsiktigt perspektiv med idrottsaktiviteter på asylboende, som i ett längre perspektiv där idrottsföreningens integrationsroll kan vara avgörande faktor.

Björn Eriksson startade dagen med att genomföra en föreläsning för sponsorer i IS Halmia. Under förmiddagen var det ett besök på Andersberg där olika exempel på satsningar som föreningar och kommunen genomför i bostadsområdet.

Landshövding Lena Sommestad bjöd in till samtal om bland annat idrott, integration och arbetsmarknad. Vid samtalet deltog även representanter från Hylte kommun som berättade hur de arbetar med integration.

Dagen avslutades med ett samtal med Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna om stödorganisationernas verksamhet i Halland.

 

Läs Hallandspostens artikel

 

 

 

 

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss