Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lämna kontrolluppgifter med e-tjänst

03 DEC 2015 13:41
Från och med inkomståret 2015 finns en e-tjänst där du kan lämna mindre mängder kontrolluppgifter direkt i tjänsten. Om du behöver föra över större mängder kontrolluppgifter finns en ny och bättre filöverföringstjänst.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2015 13:51

När en idrottsförening har betalat ut ersättning eller lämnat en förmån till en person, på sammanlagt 100 kronor eller mer för ett helt år, ska idrottsföreningen senast den 31 januari året därefter lämna kontrolluppgift till Skatteverket.

Ingen nedladdning av programvara krävs
Istället för att lämna kontrolluppgifter på papper fyller du enkelt själv i uppgifterna direkt i e-tjänsten. Det kräver ingen nedladdning av program eller filer. Du kan lämna alla typer av kontrollluppgifter i e-tjänsten och du får direkt en kvittens på inlämnade uppgifter.

Se filmen och lär dig mer om Skatteverkets smarta e-tjänst

Styrelsens ansvar att lämna kontrolluppgifter
Kontrolluppgift ska lämnas utan särskilt föreläggande från Skatteverket. Det är idrottsföreningens styrelse som är ansvarig för att kontrolluppgifter lämnas. Det är straffbart att inte lämna kontrolluppgifter om man varit skyldig att lämna sådana.

Så här går du tillväga (länk till Skatteverkets sida)

Skribent: Liselotte Arvidsson

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss