Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

FaR - ett sätt att rekrytera nya medlemmar

2016-11-15 10:11

Har er förening en eller flera passande aktiviteter som kan ingå i utbudet som sjukvårdspersonal använder för att ordinera Fysisk aktivitet på Recept (FaR)?
  • Uppdaterad: 15 NOV 2016 11:07

      

Ett bra sätt att rekrytera nya medlemmar
FaR - Fysisk aktivitet på Recept, innebär att sjukvårdspersonal kan skriva recept på en fysisk aktivitet som komplement till eller ersättning för läkemedel eller annan behandling. Har er förening en aktivitet som kan ingå i FaR-katalogerna som sammanställs för varje halvår?

Det har visat sig att många som kommer till en förenings aktivitet via ett recept har sedan blivit medlem i respektive förening.

Kontakta Rauni Hannula, idrottskonsulent på Hallands Idrottsförbund, om er förening är intresserad av att veta mer eller att vara med i FaR-utbudet, se info i högerspalt.

En katalog för varje kommun
Katalogen är ett mycket bra stöd för sjukvårdspersonalen och inför varje ny termin uppdateras informationen. Olika typer av motionsaktiviteter är uppdelade per kommun och för hösten 2016 är det cirka 60 halländska idrottsföreningar som erbjuder aktiviteter till länets FaR-verksamhet. 

Region Halland samordnar arbetet med FaR i samverkan med Hallands Idrottsförbund som i sin tur samverkar med föreningslivet.

Här kan du läsa mer om Fysisk aktivitet på Recpet 

   

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Rauni Hannula

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
035-17 74 08
0702-89 90 35
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss