Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Invigning för bank som ger

2017-10-14 18:14
På lördagen invigdes Fritidsbanken i Halmstad – banken som skapar möjligheter för en rikare och mer aktiv fritid.
  • Uppdaterad: 2017-10-14 18:40

Fritidsbanken i Halmstad lånar ut fritidsutrustning till alla som vill. Projektet är ett samarbete mellan Halmstads kommun och Hallands Idrottsförbund. När kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf klippte bandet på lördagens invigning kunde han konstatera att det var den femtionde fritidsbanken i landet, något som var väl värt att fira.

Vinnare i föreningstävling korades

Halmstadbor har skänkt utrustning i massor och 1077 föremål finns än så länge till utlåning i lokalerna på Humlegången vid Österskans. Under september månad pågick en föreningstävling med 5 000 kronor i potten till den förening som samlade in flest saker, till antal. Vinnare blev Halmstad Frigymnaster. De lyckades bäst i att mobilisera de givmilda krafterna i sin förening och fick ta emot pris av Carl Fredrik Graf under invigningen.

– Det är klockrent. Alla har bortglömda saker i gömmorna och det är ju fantastiskt att det kommer till användning. Det här borde finnas överallt, säger Helén Andersson från Halmstad Frigymnaster, som förklarar att vinsten självklart kommer att gå tillbaka till gymnasterna.

Svante Karlsson frågar Victorino Blazquez Lopez om han inte vill låna en hjälm till skridskorna. De kommer fram till att det nog är säkrast.

Första lånet blev skridskor och hjälm

Invigningen bjöd på tårta, tipspromenad och möjligheter att prova så väl bordtennis som diskgolf. Dagen bjöd även på en första låntagare. Victorino Blazquez Lopez från Mallorca har nyligen flyttat till Halmstad med sin sambo Sandra Svensson och hon ser fram emot att visa honom svenska vintersporter.

– Det är jättebra att det här finns. Vi kommer nog att vara här en hel del i vinter, säger hon.

Dagens lån blev ett par skridskor och om det blir läge för skidor återstår att se.

– Jag har förstått att sommaren var kall i år. Så kanske blir det en kall vinter med mycket snö, spår Victorino Blazquez Lopez.

Pingispaus för Thomas Johansson, som är anställd av Hallands Idrottsförbund på Fritidsbanken i Halmstad.

Sandra Svensson och Victorino Blazquez Lopez planerar att besöka Fritidsbanken i vinter.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss