Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lokala föreningar på tillgänglig mässa

2017-11-15 16:24

Hallands parasportföreningar är några av de lokala föreningar som finns bland utställarna på mässan Funka för livet, som i dagarna hålls i Halmstad.
  • Skapad: 15 NOV 2017 16:24

Bland det första som möter besökarna innanför dörrarna till hallen i Halmstad Arena på onsdagen är en handfull blanka cyklar, ditfraktade av Bengt Johansson från Falkenbergs Handikappidrottt. Varje onsdag leder Bengt en grupp barn och unga som cyklar på Racerunners i Arena Vesterhavet i Falkenberg.

– Man lägger lite av sin tid och det är otroligt vad man får tillbaka. Vi vill ju att så många som möjligt ska få möjlighet att prova detta, säger Bengt och förklarar att det räcker med lite rörlighet för att kunna använda de specialanpassade cyklarna.

– Vi har barn i gruppen som knappt kan gå och du kan tro att de strålar av lycka när de far fram på cyklarna, säger han och förklarar att förhoppningsvis kommer föreningen framöver hitta vägar för att nå ut till ännu fler.

.Bengt Johansson låter mässbesökarna testa stabila cyklar.

En grupp från Örkelljunga har redan nappat på idén och funderar på att besöka verksamheten i Falkenberg. Jimmy Elofsson har precis tagit en provtur:

– Cyklarna är jättefina. Det är roligt för mig som inte kan ha en vanlig cykel, säger han.

Kompisen Nils Taghinejad har gått tipspromenad och vimlat bland montrarna. Han tycker att Racerunner-cyklarna är svåra att svänga med, men annars bra.

En nödvändighet för stabiliteten, förklarar Bengt Johansson.

– Svängradien är liten men annars hade de vält mycket lättare.
Mässan pågår under onsdagen och torsdagen på Halmstad Arena och lokala föreningar finns på plats.

– Vi är här för att visa vad vi gör och marknadsföra vår verksamhet, säger Anja Malming, som representerar Varbergs parasport på mässan, men även sitter med i styrelsen för det regionala förbundet Parasport Halland.

Bengt Johansson och Anja Malming på mässan Funka för livet.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss