Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Konferens med racket i fokus

2018-03-06 11:35

Dagarna före lag-VM i Bordtennis arrangerar Högskolan i Halmstad en konferens kring utveckling och forskning inom racketsport. ”Vi vill skapa en plats där forskning och praktik möts och vi hoppas att många från föreningslivet vill vara med”, säger Krister Hertting docent vid Akademin för hälsa och välfärd.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 16:11

I slutet av april möts hela världen i Halmstad för lag-VM i bordtennis. Ping Pong Power lockar världseliten inom racketsport till Halmstad och Högskolan tar vara på tillfället. Dagarna innan evenemanget, den 25-27 april anordnas en forskningskonferens med fokus på racketsport, särskilt bordtennis. "The Science and Practice of Racket Sport for Improved performance and Health" ger möjlighet till ett internationellt erfarenhetsutbyte, ledare och forskare emellan, där Hallands Idrottsförbund är en samverkanspart.

− Vi kommer att koncentrera oss på tre spår: hälsa och innovation, prestation, samt hälsovetenskap, säger Krister Hertting, docent vid Högskolan i Halmstad.

Krister Hertting, docent vid Högskolan i Halmstad.
Krister Hertting, docent vid Högskolan i Halmstad.

Under invigningen kommer Jörgen Persson och Sofia Arvidsson gå en paddelmatch i Halmstad Paddelcenter. Därefter följer två dagar med internationella föreläsare, varvat med workshoppar och erfarenhetsutbyte − allt för att ta vara på den breda bakgrund och kompetens som finns bland deltagarna. Genom ett föreningserbjudande får anställda och föreningsmedlemmar rabatterat pris för deltagande under hela, såväl som delar av konferensen.

− Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med, inte minst från föreningshåll. Det är jätteviktigt att få den bredden, där vi lär oss av varandra, säger Krister Hertting och tillägger att även om konferensen är inriktad på racketsport kan även andra idrotter få med sig ny kunskap.

− Det finns möjlighet att gå en halvdag, då kan man välja om man vill vara med på pass om exempelvis ledarskap eller anpassad fysisk aktivitet, säger han.

Föreningserbjudande
2 000 kr/person för hel konferens
1 000 kr/person för en dag
500 kr/person för valfri för- eller eftermiddag (inklusive lunch och fika, exklusive konferensmiddag)

Konferensen hålls några dagar innan Bordtennis VM och det blir ett antal intressanta föreläsningar och praktiska workshops.

Språket är engelska och tre områden kommer att vara i fokus (konferensen hålls på engelska):

  • High performance
  • Health and Innovation
  • Sport sciences

Mer information och anmälan

OBS! Vid anmälan. Skriv ”Föreningserbjudande” i kommentarsrutan på anmälningssidan, samt vilken dag, om ni inte deltar under hela konferensen.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss