Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Varma ord under avtackning

2018-07-03 09:45

I fredags avtackades distriktsidrottschef Olle Kristenson på hemmaplan i Falkenberg. Det blev en avtackning värdig en fotbollsfantast. Korv med bröd, glassbåt och kaffe i klubbstugan.
  • Skapad: 03 JUL 2018 09:45

Falkenberg FF:s klubbstuga rymde fredagens avtackning. Allt i lokalen påminde om den avgående distriktsidrottschefens mångåriga engagemang för idrottsrörelsen i Halland. Kollegor och företrädare för såväl län, som region, kommuner och även högskola var på plats för att visa sin uppskattning och skicka med ett tack för gott samarbete under många år.

Det var i höstas som Olle Kristenson meddelade att han skulle sluta som distriktsidrottschef. Han efterträds i augusti av Sandra Hidgård, även hon med mångårigt engagemang och en bred bakgrund i idrottsrörelsen. Sandra kommer närmast från jobbet som rektor vid Halmstads kommun.

Många hälsningar från speakers corner

Göte Arvidsson, hedersordförande för SISU Idrottsutbildarna och Hallands Idrottsförbund var en av många som tog plats i speakers corner och berättade med väl valda ord om en lång resa med Olle Kristenson. En annan var länsråd Jörgen Peters som å länsstyrelsens vägnar tackade för gott samarbete och för sin egen del för att han fick leda det gångna årsmötet, där Halmstad Badmintonklubb, som han tidigare varit ordförande i, prisades som årets halländska förening.
Engagemanget och viljan att utveckla var en gemensam nämnare. Susanne Erlandsson, ledamot i Riksidrottsstyrelsen lyfte just frågan om folkbildningssjälen, den som varit central och som behöver värnas för framtiden.
Urban Johnson, professor i psykologi med idrottspsykologi som specialområde, gästade avtackningen. Som representant för Högskolan i Halmstad pratade han om den samverkan som sker mellan Hallands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Högskolan. En samverkan som tar sitt avstamp i ett tydligt länsperspektiv och som lagt grunden för att Högskolan kunnat utses till riksidrottsuniveristet av Riksidrottsförbundet.

Olle Kristenson passade på att tacka alla de ledare som lagt grunden för hans ledarskap, medan hans dotter Moa Kristenson tackade sin pappa för hans engagemang och möjligheten för henne att få den andra familj som idrottsintresset inneburit i hennes liv.

Nedan följer mingelbilder från avtackningen. I artikelns toppbild syns Olle med familjen som också var med på avtackningen, Anne och dottern Moa.


Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss