Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Årsstämma genomförd

2018-04-12 09:03

Hallands Idrottsförbund har genomfört årsstämma i Halmstad. Jörgen Peters, länsråd, lotsade 21 ombud, som representerade 355 föreningar igenom stämman.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 15:17

Hallands Idrottsförbunds ordförande Ulf Järphag belyste i sin inledning bl a idrottsrörelsens strategier för framtiden. Fler ska hålla på längre i en bra fungerande idrottsförening. Oavsett ålder eller ambitionsnivå. Idrott hela livet, i förening, i en verksamhet byggd på idrottsrörelsens värderingar. Idrottsrörelsen, med 95 000 aktiva medlemmar i Halland, är en betydande medkraft i samhällsutvecklingen.

Val av styrelseledamöter
Stämman omvalde Ulf Järphag till styrelseordförande. Malin Björklund, Halmstad och Cecilia Andersson, Varberg omvaldes till ledamöter. Nyval av Adnan Bainca, Varberg och Johan Johqvist, Falkenberg.

Kvarstående i styrelsen är Anne Börjesson, Kungsbacka, Susanne Jansson, Halmstad, Jonas Åberg, Halmstad och Anders Bengtsson, Falkenberg. Därutöver är Gösta Bergenheim, utsedd av Region Halland.

Här kan du läsa om SISU Idrottsutbildarnas årsstämma

Högsta utmärkelse
Hallands Idrottsförbunds högsta utmärkelse tilldelades Sven Svensson, Halmstad, för mångåriga insatser för bl a idrotterna gymnastik och cykel.


Jörgen Peters och Olle Kristenson under årsstämman.

Olle Kristensson och Sandra Hidgård.
Avgående och blivande distriktsidrottschef på årsstämman. Olle Kristenson tackades av under årsstämman och blivande distriktsidrottschef Sandra Hidgård var på plats.

Adnan Bainca
Adnan Bainca valdes in i Hallands Idrottsförbunds styrelse.


Ulf Järphag avtackade Göran Karlsson (dessvärre ej närvarande vid stämman) och Jarl Kristenson, som avböjt omval till styrelsen. De har båda varit ledamöter i två år. Jarl Kristenson framförde ett tack till styrelsekamrater samt till distriktsidrottschef, verksamhetsledare och övrig personal.

Sven SvenssonSven Svensson fick ta emot Hallands Idrottsförbunds Högsta utmärkelse umder årsmötet. "Jag är mycket tacksam och mycket glad. Detta är den finaste utmärkelse en idrottsledare kan få i Halland" sa Sven Svensson, som också konstaterade att om det inte vore för en stor förståelse hemifrån hade han inte kunnat lägga den tid och det engagemang som han har gjort i idrottsrörelsen.      

SISU Idrottsutbildarnas ordförande Ulf Järphag tackade den avgående distrikstidrottschefen Olle Kristenson, efter ett halvt sekel som aktiv, ledare och anställd i idrottsrörelsen.

 

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss