Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Bowlare prisades på gala för Halmstads eldsjälar

2018-02-15 11:06

I går var det dags för Halmstads sjunde Eldsjälsgala. Bland de ideella krafter som uppmärksammades fick bowlingen dubbelt upp. Bowlingklubben Hallandia blev årets förening och Leif Andersson, ordförande för HGIF Tre Hjärtan, fick pris som årets eldsjäl för sina insatser för parasporten i Halmstad.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2018 14:07

Bland idrottsrörelsens pristagare på onsdagens Elsdjälsgala i Halmstad var det klart vad som stod högst på önskelistan – en bowlinghall.

BK Hallandia vann guld i tremanna-SM förra året och ungdomssektionen blomstrar, trots allt.

− Vi pendlar till Falkenberg och vi är oroliga för att vi kommer att tappa juniorerna. De är ju vår framtid, säger BK Hallandias ordförande Yvonne Martinsson, som var en del av förra årets guldtrio tillsammans med Sandra Granfeldt och föreningens kassör Camilla Andersson, den sistnämnda också på plats för att ta emot föreningens pris. De båda startade sin resa med bowlingen på samma plats, med några månaders mellanrum, för snart 40 år sedan i gamla sporthallens källare.

− Där skötte Per och Ingrid Bengtsson bowlingen. Ingrid var även den som grundade BK Hallandia. Vi är skolade av henne och väldigt stolta över det. Hon har varit viktig för oss båda, säger Camilla Andersson.


På plats för att stötta sin förening. Jenny, Ida och Sunny från BK Hallandia var på Halmstads Eldsjälsgala.

För parasportföreningen HGIF Tre Hjärtan är bowling näst största sport efter innebandy. Under åren med pendling till Båstad har bowlingen tappat hälften av deltagarna. Tillgängligheten kan inte tillgodoses vilket gör att många tvingas stanna hemma.

− Min dröm är en hall till Halmstad. Men också att man slutar spara in på assistenter och ledsagare till våra deltagare. Det är en förutsättning för att de ska kunna vara med. Och det här är en otroligt viktig verksamhet för många, säger föreningens ordförande Leif Andersson.

HGIF Tre hjärtan har samma styrka som BK Hallandia när det kommer till trogna deltagare. Många av dem har idrottat tillsammans i decennier.

− Våra medlemmar stannar kvar. De får vänner och social samvaro. Det är ju styrkan med idrotten att den bygger nätverk samtidigt som den får dig att må bra både i kroppen och själen, säger Leif Andersson, som känner sig hedrad över utmärkelsen Årets Eldsjäl inom idrott:

− Jag ser det som ett sätt att lyfta fram parasporten och det är kul att vi får uppmärksamhet. För min del är det ett tecken på att jag tydligen har gjort någon nytta.

Det var sjunde året som Halmstads Eldsjälar hyllades. Galan, som genomförs som i samverkan mellan Halmstads kommun, Hallands Idrottsförbund och Bildningsförbundet, har slagit rekord varje år.

− Vi började med 200 personer i Figarosalen. I år är vi närmare 700 personer här på teatern, säger Charlotte Svensson, kommunens samordnare för galan, som kunde konstatera att årets evenemang blev riktigt lyckat.

Bland prisutdelarna återfanns bland annat förra årets Eldsjälspristagare Per-Erik "Dallas" Dahlin, som blev Årets Eldsjäl för sitt integrationsarbete med Haverdal IF, samt förra årets stjärnskott Hannah Åhlén. Hon lämnade över stafettpinnen till Isabella Mezei och Arbana Kadriu, som på eget initiativ startat upp sommarlovsaktiviteter för barn i Oskarström.

Pristagare Eldsjälsgalan Halmstad 2018:

Årets Eldsjäl idrott: Leif Andersson HGIF Tre Hjärtan

Årets Förening: BK Hallandia

Årets Stjärnskott: Isabella Mezei och Arbana Kadriu, Sommarkul

Årets Eldsjäl kultur: Ulla-Britt Ahlm, Hallarnas skådespelarlag

Årets Eldsjäl övrig förening: Jan-Åke Bengtsson, HK Vandraren

 

               

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss