Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Föreningen mitt i byn - julmys hos Slöinge TK

2018-12-20 10:41

Slöinge har 1 000 invånare och tennisklubben har 800 medlemmar. I helgen bjöds det på julmys hos föreningen som vill serva hela sin omgivning med utveckling, utbildning, hållbarhet och en aktiv fritid.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 10:41

Slöinge Tennisklubb är föreningen som vill vara en god samhällskraft, med solpaneler på taket, jämn könsfördelning i alla led och integrationssatsningar som bygger nätverk och gemenskap för nyanlända ortsbor. ”Den familjära klubben för alla” vill göra skäl för sin slogan.

Joachim Bergqvist
Joachim Bergqvist, ordförande i Slöinge Tennisklubb

− Jag tror att vi har en betydelse för orten och det vill vi också. Vi har ett ansvar och en vilja att arbeta långsiktigt ur såväl ett miljö- som samhällsperspektiv, säger ordföranden Joachim Bergqvist.

Det är fullt ös i tennishallen denna adventssöndag med barn och föräldrar på varje ledig yta, när tennisklubben bjuder in i samverkan med Falkenbergs Sparbank.

Här kan du läsa mer om anläggningsstöd från Hallands Idrottsförbund

Seyan Abdou
17-åriga Seyan Abdou började som spelare, men är nu ledare i föreningen.

Många ortsbor är på plats, både de som bott här länge och de som flyttat in på senare år. Föreningen var tidigt igång med projekt för nyanlända, vilket har gett tillskott av såväl spelare som ledare och funktionärer. 17-åriga Seyan Abdou började spela tennis när hon kom till Sverige 2015. I dag är hon ledare för barn och ungdomar.

− Tennisen har varit viktig för mig. Den gav mig nya vänner i Sverige och något att göra på fritiden. Jag älskar att vara ledare för barnen, det är roligt samtidigt som det är ett stort ansvar, säger hon.

Sedan 2011 har Slöinge Tennisklubb vuxit från 200 till 800 medlemmar och är i dag en av de största tennisklubbarna i Halland. En viktig hävstång har varit satsningen på nya lokaler, en tennishall och nu senast en padelhall. Föreningen har investerat med gott stöd från kommunen, Hallands, idrottsförbund sponsorer och andra − hela tiden med en tydlig tanke.

− Vår idé är att ha en bred verksamhet, öppen för alla. Inte bara för medlemmar. Det har varit en grundtanke i utformningen av de nya lokalerna, med ytor för att umgås, säger ordföranden när vi hittar ett ledigt hörn i rummen på andra våningen, där alla som vill är välkomna på filmvisning, läxläsning, minitennis, bordtennis eller bara häng.

Fem resor för en starkare idrott. Här kan du läsa om idrottsrörelsens Strategi 2025

Joachim Bergqvist förklarar att Slöinge växer till invånarantal och arbetstillfällen och föreningen vill haka på. Det finns nya planer för padelhallen och fler gemensamhetsytor som kan fungera som en fritidsgård. Det finns gott om planer för framtiden, konstaterar han:

− Men vi vill växa lite lagom fort. Det viktigaste är att behålla den goa känslan i klubben.


Tvåårige Mousa försöker hänga med i ungdomarnas takt. Han bor med mamma, pappa och syskon i Slöinge. Hela familjen är engagerad i tennisklubben.


Shanga Rekat från Heberg är medlem i föreningen, lillasyster Shanya är också med på julmys och visar stort intresse för tennis.


 Bollar, ballonger och julkänsla i luften när Slöinge Tennisklubb bjöd in till julmys i söndags.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss