Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Halmstad AFF Eagles, bilder från Halmstad Pride 2017.

Eagles vill samla idrotten på pride

2018-06-05 20:11

Det är tredje året som det amerikanska fotbollslaget Halmstad Eagles deltar i den lokala prideparaden. ” Amerikansk fotboll är en idrott för alla därför är det en självklarhet för oss att vara med på pride”, säger Tobias Jochmus-Stöcke, spelande ordförande i föreningen.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2018 21:34

För två år sedan blev Svenska Amerikansk Fotbollförbundet historiskt, som det första idrottsförbund i världen att HBTQ-certifiera sig. Tobias Jochmus-Stöcke, spelande ordförande i Halmstad AFF Eagles, är stolt över sitt förbund och hoppas att fler följer efter.

− Det är en tydlig markering att vår idrott är till för alla. Det spelar ingen roll vem du är, vilken könstillhörighet eller sexuell preferens du har, fysiska förutsättningar eller etnisk bakgrund. Vi välkomnar dig och det är en självklarhet för oss, säger han.


Tobias Jochmus-Stöcke är stolt ordförande i Halmstad AFF Eagles.

I tre år har Halmstads lag i Amerikansk fotboll deltagit i prideparaden. I år hoppas de bli ett tiotal representanter från föreningen som samlas för att delta i paraden, men visionen är att bli betydligt fler både från andra föreningar och idrotter.

− Vi borde samla Halmstadföreningarna under samma fana. Vad jag förstår bjuds idrottsföreningarna in till pride. Halmstadidrotten borde gå gemensamt, säger Tobias Jochmus-Stöcke, om initiativet som han tycker vore viktigt för staden.

I morgon på Sveriges nationaldag går Halmstad City Pride av stapeln. Tåget startar vid Hallands Konstmusem Halmstad klockan 15.00. I Norre Katts park, för dagen omdöpt till Pride park, pågår ett späckat schema med bland annat debatter och uppvisningar under dagen. 

Läs mer om Halmstad City Pride här! 

Läs artikeln "Idrottsförbund HBTQ-vänligast i Sverige"

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss