Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag i Falkenberg 22/9 - nu kör vi!

2018-06-13 15:31

Nu är förberedelserna inför Idrottens dag i Falkenberg i full gång. Snudd på 20 föreningar är redan anmälda till evenemanget den 22 september som vi med gemensamma krafter ska göra till en riktigt folkfest.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2018 15:59

Förra veckan träffades representanter från Falkenbergsföreningar vid Kristineslätt för att prata om Idrottens dag. Efter mötet har ännu fler anmälningar kommit in och intresset för att delta är stort.

Här kan du läsa mer om idrottens dag i Falkenberg

Inför den 22 september är det redan nu klart att en lång rad idrotter kommer att vara representerade på stråket som går från Kristineslätt till Vallarna. Allt från fotboll till boule, motorsport, bågskytte, discgolf, skateboard, brotytning, bowling, parasport och golf. 

− Det känns väldigt positivt. Föreningarna vill vara med och är engagerade. Många goda idéer kom fram under mötet och det är som vi sa när vi träffades, vi gör verkligen detta tillsammans för att lyfta idrottsrörelsen och visa alla de goda krafter som verkar för rörelseglädje och inkludering, säger idrottskonsulent Arbnora Robeli, som är en av projektledarna för Idrottens dag.

Här kan ni anmäla er förening till Idrottens dag

Idrottens dag anordnas runt om i landet på initiativ av Riksidrottsförbundet. Det är en dag fylld med idrottsaktiviteter som inspirerar till rörelseglädje för stora som små. Det är också en dag där vi gör verkstad av idrottens Strategi 2025. En strategi med målet att alla, oavsett könstillhörighet, ålder, förutsättningar och ambitionsnivå, ska vara lika välkomna till idrotten.
Genom en ny syn på träning och tävling kan vi få fler vilja vara med längre, växa och utvecklas med engagemang i idrottsrörelsen.

Det halländska arrangemanget genomförs i Falkenberg av Hallands Idrottsförbund i samverkan med Falkenbergs kommun. Deltagande föreningar får ett föreningsbidrag på 3 000 kronor.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Jan-Olof Johansson

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
070-289 90 33
This is a mailto link

 

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss