Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag i Falkenberg ställs in

21 SEP 2018 11:01
Ansvariga för Idrottens dag har gemensamt beslutat att ställa in samtliga aktiviteter såväl inomhus som utomhus som är planerade under lördagen. På grund av stormen och det osäkra väderläget går det ej att garantera för säkerheten.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2018 11:01

Under fredagsförmiddagen möts räddningstjänst, kommuner och andra samhällsaktörer för att analysera läget kring stormen Knud, som väntas nå Västkusten under fredagskvällen.

− I det osäkra läget som råder kan vi inte garantera säkerheten för våra besökare och inte heller för funktionärer och deltagande föreningar. Därför har vi beslutat oss för att ställa in evenemanget Idrottens dag, säger Erika Svensson, ungdomschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Falkenberg.

Evenemanget skulle pågå mellan 11-15 på lördagen,  När det nu ställs in påverkas även de kringarrangemang som planerats. Bussarna från Apelskolan ställs in och även Tåget som skulle transportera besökarna mellan idrottsytorna.

30 föreningar skulle delta i Idrottens dag och förhoppningen är att deras engagemang inte ska ha varit förgäves. Både Falkenbergs kommun och Hallands Idrottsförbund, SISU är ense om att flytta evenemanget till ett annat datum.

− Den uppkomna situationen känns ju givetvis väldigt tråkig. Men jag tror och hoppas att såväl deltagare som besökare förstår att vi måste prioritera säkerheten för alla inblandade i det här läget. Vår ambition är att, i samverkan med föreningarna, hitta ett nytt datum för Idrottens dag. Vi kan av förklarliga skäl inte säga i dag när det blir. Men vi som arrangörer är överens om att vi vill att den här dagen ska se i någon form vid ett annat tillfälle. Och jag tror och hoppas att vi har föreningarna med oss. Det har varit en väldigt positiv känsla och ett engagemang hela vägen och det ska vi ta vara på, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.

 

Kontakt:

Peter Gårdestedt, 070-289 90 32
This is a mailto link

Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna är organisationer med uppgift att stödja, leda, företräda, bilda och utbilda idrottsrörelsen.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss