Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kombinera idrottskarriären med studier

2018-03-21 14:19

I Halland finns en alla möjligheter att kombinera en idrottskarriär med studier och från hösten 2018 har vi ett Riksidrottsuniversitet i länet. Vid högskolan i Halmstad kan du gå en utbildning som förbereder dig för en elitidrottskarriär men även för livet efter karriären.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2018 15:38

PIKA-programmet (Professionell idrottskarriär och arbetsliv) är en treårig utbildning som syftar till att du ska utveckla kunskaper inom idrottsvetenskapliga områden såsom idrottspsykologi, idrottsbiomekanik och idrottsfysiologi. 

Att satsa på en elitidrottskarriär ställer höga kunskapskrav på dig som idrottare. Att ha kännedom om effektiva tränings metoder, veta hur träning kan planeras, hur återhämtning kan ske, hur stress i samband med tävling kan hanteras och vad som är viktigt under en skadeperiod är exempel på områden som är viktiga i elitidrottsutövan det.

Läs mer om utbildningen här!

Genom att tillämpa dessa kunskaper i ditt idrottande, får du förutsättningar för ett långsiktigt hälsosamt och hållbart elitidrottsutövande.

− PIKA-programmet är skräddarsytt för dig som satsar på idrott på hög nivå, men som också tycker att utbildning är viktigt. Hos oss på PIKA får dumöjlighet att tillsammans med andra idrottare läsa kurser som stöttar din idrottskarriär och också kurser som öppnar upp för en karriär efter idrotten, säger Krister Hertting, programansvarig.

Redan i dag finns en specialanpassad miljö på Högskolan för elitidrottande studenter, genom Riksidrottsförbundets utnämnande av Högskolan till  Riksidrottsuniversitet stärks den ytterligare.

− Det här är något som vi på Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna länge har efterfrågat. Högskolan i Halmstad har en tydlig idrotts profil som riktar sig mot elitidrottande studenter. Vi förbinder oss nu att skapa en anpassad idrottsmiljö som ytterligare stärker möjligheterna för studerande elitidrottare, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef i Halland.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss