Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Möt Hallands nya distriktsidrottschef

2018-08-16 18:53

Sedan den första augusti har Halland en ny distriktsidrottschef. Sandra Hidgård har alltid haft minst en fot i idrottsrörelsen och nu tar hon klivet in på heltid.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2018 09:01

Sandra Hidgård har sett idrottsrörelsen från många positioner: Från hästryggen hemma i Tranemo, där hon redan i tioårsåldern, tillsammans med sina klubbkamrater, tog strid för ett nytt ridhus. Som verksamhetschef på Halmstad Fältrittklubb samt från olika uppdrag på Svenska Ridsportförbundet, Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna centralt.

− Det som har påverkat mig mest är tiden som ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas ungdomsråd. Att få det ansvaret som 20-åring och få vara med där vägen för idrottsrörelsen stakas ut, det var en jätteviktig skola för mig. De åren gav mig modet att ta klivet som ledare och chef, fick mig att tro på att jag kunde, säger Sandra Hidgård och betonar ledarskapet, från ungdomsledare till styrelsearbete, som ett verktyg för personlig utveckling.

En idrottsrörelse för framtiden

Efter tiden i ungdomsrådet har Sandra haft en rad ledande uppdrag, senast som rektor på Hovgårdsskolan i Halmstad. Nu är hon any distriktsidrottschef i Halland, och efterträder Olle Kristenson på den ansvarsfulla posten som idrottsrörelsens högsta tjänsteman i länet.

− Jag ser fram mot att få utveckla idrottsrörelsen genom Strategi 2025 och följa vägvalen som gjorts mot ökad inkludering, jämställdhet, ett stärkt ledarskap, en ny syn på träning och tävling och byggandet av moderna föreningar som skapar livslångt engagemang. Utvecklingsresorna är viktiga resor och dem gör vi tillsammans!

Kraftsamlar i två organisationer

Som distriktsidrottschef styr Sandra Hidgård över de regionala organisationer som har i uppdrag av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna centralt att bland annat stödja, utveckla och företräda idrottsrörelsen i länet.

− Jag har haft många olika uppdrag inom idrottsrörelsen, men arbetet på distriktsnivå är nytt och känns väldigt spännande. Utmaningen är att kraftsamla i våra två organisationer, få föreningarna med på resan där vi får fler i rörelse och fler att vilja stanna kvar längre i den folkrörelse som idrotten är. För styrkan ligger i rörelsen, säger Sandra Hidgård.

Lite mer om Sandra Hidgård
Ålder: 36
Bor: i Halmstad
Utbildad: gymnasielärare på Högskolan i Halmstad och chefsutbildning på Akademi Båstad med påbyggnadsutbildningar inom bland annat ledarskap.
Tidigare: Verksamhetschef Halmstads Fältrittklubb, processledare Riksidrottsförbundet, rektor, samt en rad förtroendeuppdrag och andra uppdrag inom Riksidrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna och Svenska Ridsportförbundet. Hon kommer närmast från tjänsten som rektor på Hovgårdsskolan i Halmstad.

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss