Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ny eventgrupp värmer upp med pingis-VM

2018-04-27 13:36

Sedan några dagar tillbaka finns en eventgrupp som ska kunna stötta föreningar i södra Halland inför och under evenemang. De värmer upp med bordtennis-VM.
  • Uppdaterad: 27 APR 2018 13:51

Daniel Bengtsson har tidigare arbetat som byggnadsarbetare, Benny Gustafsson är byggnadsingenjör i grunden och Henrik Skärsäter har erfarenhet av kommunikation och marknadsföring, parallellt med ideella uppdrag och ett stort idrottsintresse. Nu slår de tre sina påsar ihop för att under ett intensivt halvår stötta föreningar i länets södra halva med små som stora evenemang.

Deras första uppdrag är att ingå i den jätteapparat av volontärer, anställda och andra som just nu förbereder Halmstad Arena för det stundande bordtennismästerskapet.

− Ett VM lockar massor av volontärer. Men det är desto svårare att få folk att ställa upp under en pingisturnering i Hallägrahallen, konstaterar Henrik Skärsäter som ser gruppens roll framåt att avlasta och stötta vid just de tillfällena.

− Där kan vi vara en viktig resurs. Vi vet hur svårt det är att få tiden att räcka till när man arbetar ideellt. Vi kan bidra genom den bakgrund vi har och inte minst genom de erfarenheter vi kommer att samla på oss under resans gång, säger han.

Men trots de förhållandevis många händer som just nu bygger och bär inför bordtennis-VM finns det att göra dygnet runt om man så vill. Daniel Bengtsson har erfarenhet av att planera evenemang och även hans byggkunskaper kommer väl till användning.

− Man behöver inte gå sysslolös här, konstaterar han.

Eventgruppen är ett arbetsmarknadsprojekt i Hallands Idrottsförbunds regi. Projektledare Patrik Svärd konstaterar att gruppens första uppdrag, lag-VM i bordtennis, går som en dans. Nästa steg blir att få kontakt med föreningar som vill ha evenemangshjälp framöver.

Patrik SVärd
Patrik Svärd är projektledare för eventgruppen.

− Detta är uppvärmningen. Jobbet för Benny, Daniel och Henrik kommer fortsätta ute i föreningarna och vi vet att de behövs, säger Patrik Svärd och tillägger att alla vill ha goda arrangemang, men ofta är resurserna knappa och det finns inte tid att lyfta blicken och se förbättringspotential:

− Med det här stödet kanske föreningar kan hitta den tiden och inspirationen att vässa sitt värdskap ytterligare.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Patrik Svärd

Idrottskonsulent
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna
070-495 84 78
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss