Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: PETTER ARVIDSON

Partierna som vill satsa på idrottsytor

2018-09-07 13:31

I våras skickade Hallands Idrottsförbund ut en enkät till samtliga lokalavdelningar för de partier som finns representerade i kommunfullmäktige i Hallandskommunerna. Svaren visar att det finns ett intresse för att satsa på idrotten både på kort sikt och långsiktigt i samhällsplaneringen. Vi bröt ut två frågor. Se svaren nedan.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 15:37

Här är partierna som vill se fler idrottsytor i kommunen − och detta vill de prioritera: 

Vänsterpartiet Falkenberg: 
”utomhusytor och gymnastiksalar på kommunens skolor”

Socialdemokraterna, Falkenberg: 
”Utifrån skolornas behov givetvis, men också utifrån föreningslivets behov. Vi ser själva ett behov av fler platser för spontanidrott.”

Kristdemokraterna, Falkenberg: ”Vi har en idrottshall på gång till Glommen som är väldigt viktig för inte bara skola utan även för föreningsidrotten i området. Vi ger även stöd till samhällsföreningar för att till exempel kunna bygga utegym och andra sorters planer för att täcka det varierande behovet runt om i kommunen. Här är även investeringsstödet till föreningarna viktigt då det möjliggjort satsningar på olika idrottsanläggningar runt om i kommunen, som tennishallar. Vi prioriterar de som har det största behovet och som ger bredd åt idrottslivet.”

Socialdemokraterna, Halmstad: 
”Nya hallar i Snöstorp och Oskarström, servicebyggnad på Galgberget, friskvårdscenter på Brottet, Oskarströms brukshundsklubbhus, samt spontanidrottsplatser”

Centerpartiet, Varberg: 
”Varberg står i begrepp att bygga ny bad- och simanläggning, vilket har högsta prioritet. Det finns även behov av nya konstgräsplaner i Värö och Skällinge/Rolfstorp. Vidare vill vi att det byggs en ny uteanläggning för friidrotten vid Tresteget i Trönninge och en ny tävlings- och träningsanläggning för ridsporten. Det är viktigt att de investeringar kommunen bidrar till en jämställd resursfördelning och även sprids ut över kommunens olika delar.”

Socialdemokraterna, Varberg: ” Vi har under lång tid tryckt på för att kommunen ska bygga nya hallar, konstgräsplaner och andra miljöer för idrotten. Efter många år känner vi nu att vi, trots minoritet under de senaste åren, får gehör för våra krav. Vi har nu en ishall i staden, vi har en plan för konstgräsplaner, en ny friidrottshall/gymnastikhall och kommunen planerar nu helt enligt det förslag vi hade i förra valet, en ny simhall med 50 meters bassäng. Trots detta är behoven av nya ytor och hallar fortfarande stora i Varbergs kommun och de växer allteftersom kommunen växer. Vi tycker att det är viktigt att kommunen ligger bättre i fas med utvecklingen och har tydliga planer på hur vi skall bygga nya ytor/hallar i framtiden.

Liberalerna, Varberg: 
”Simhall, konstgräsplaner, motionsspår med mera”

Liberalerna, Kungsbacka: 
”Fullmåttshallar och belysta motions slingor”

Moderaterna i Kungsbacka:
”Fler idrottshallar och vårt nya badhus håller nu på att byggas. Fler motionsslingor, löparspår”

Centerpartiet, Kungsbacka: ”Föreningar där medlemsantalet har blivit så stort att man är tvingade säga nej till ungdomar som vill börja idrotta”

Kungsbackaborna, Kungsbacka:
”Idrott ska finnas tillgängligt för alla åldrar, och i alla kommundelar.”

Miljöpartiet, Kungsbacka
”Att nya idrottshallar som byggs ska vara med fullmått. Att i varje nytt bostadsområde ska det finnas utrymme för friluftsliv, lek och rörelse.”

Centerpartiet, Laholm: 
” Det finns många olika idrottsmiljöer, det viktigaste är att de är tillgängliga och att de utnyttjas frekvent.”

Sverigedemokraterna, Laholm: 
”Översyn och framförhållning vad gäller fotboll. Förbättra hygien wc för tennisplaner. Renovera bygg ut simhallsmöjligheter, bättre ordning och hygien (kontroll) inom badanläggning, fungerande bastu. Underhåll vandrings och motionsslingor. Belysta cykelspår runt i kommunen”

Laholmspartiet, Laholm: 
”Vi vill satsa på bra anläggningar, och vi vill se till att det kommer att finnas en kommunal ridskola i kommunen, för det finns det inte idag, och det är på snudd på skandal.”

Kommunens Väl, Hylte: 
”Vi stödjer byggandet av en allaktivitetspark vid Kråkberget i Hyltebruk.”

Fotnot: Enkäten skickades till 54 lokalavdelningar för halländska politiska partier, med mandat i kommunfullmäktige. 19 svarade.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss