Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Hur mår Klubbstugan? Sista chansen att boka kostnadsfri besiktning

2018-12-10 15:49

Vår besiktningsman Dan Gustafsson har sedan 2016 besökt 134 idrottsanläggningar i länet, stora som små, fotbollsklubbar som ridhus och skidanläggningar. Med hjälp av besiktningsprotokollen kan föreningen sedan söka bidrag för förbättringar. Det finns 24 föreningar som ännu inte bokat in en kostnadsfri besiktning. Vill ni ha besök av Dan? Då är det hög tid att höra av sig. Boka före den 31 januari 2019.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 15:49

Sedan hösten 2016 har Hallands Idrottsförbund erbjudit alla halländska idrottsföreningar med föreningsägd anläggning en kostnadsfri byggnadsteknisk besiktning. Syftet med detta erbjudande är att vi vill bidra till en förbättrad utveckling av er anläggning med möjlig delfinansiering genom vårt anläggningsstöd.
Nu närmar vi oss slutet på denna satsning och det finns fortfarande föreningar som vi inte har fått kontakt med. Därför vill vi påminna er att kontakta oss om ni önskar en besiktning. 

− Det här är en jättemöjlighet för föreningarna att få ett utlåtande om skicket på sin anläggning, råd om förebyggande åtgärder, men också ett protokoll som kan ligga till grund för att söka stöd för förändringar och modernisering av anläggningen. jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen de här sista månaderna, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef och tillägger att projektet har gett en lägesbild av de halländska anläggningarnas skick och status och den går inte att blunda för.

− Här får vi svart på vitt vilka problem som finns och det är en utgångspunkt för att kunna göra något åt dem, såväl för den enskilda föreningen som behöver ha tillgång till ändamålsenliga idrottsytor, men också  långsiktigt i samhällsbygget som ett verktyg för politiken, idrotten och andra samhällsaktörer.

Läs mer om anläggningsstödet här.

Anläggningarna är en del i idrottsrörelsens Strategi 2025. Läs mer om det nationella perspektivet här.

Kontakta oss för att boka er besiktning. Vi har lediga tider kvar under första månaderna 2019. Kontakta Ewe Angviken, Hallands Idrottsförbund senast den 31 januari för att boka er besiktning:

Ewe Angviken
Hallands Idrottsförbund
035-177406
This is a mailto link


Auktoriserad besiktningsman - Dan Gustafsson

Våra kostnadsfria besiktningar utförs av Dan Gustafsson, auktoriserad besiktningsman SBR (Svenska Byggnadsingenjörers Riksförbund) med 35 års erfarenhet.
Besiktningen vill Dan genomföra i närvaro av representanter från er förening, vilka ni själva utser. Besiktningen kommer att ge er och oss en bra överblick av er anläggnings status och skick, vilka åtgärder som eventuellt behöver vidtas samt vilka investeringar som har möjlighet att delfinansieras genom vårt anläggningsstöd.


Dan Gustafsson, auktoriserad besiktningsman

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Lotta Andersson

Kommunikatör
Hallands Idrottsförbund
SISU Idrottsutbildarna
076-773 02 86
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss