Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sportsommarledare tar aktiviteterna in i hösten

2018-10-17 18:52

Adam Alawad, Hamza Almosouli och Muhannad Rida var alla ledare på Sportsommar i Hylte. Nu tar de sitt engagemang vidare i Öppen hall, där ungdomar erbjuds idrottsaktiviteter på fredagskvällar.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2018 18:52

Det är ruggigt ute, men inne i gamla sporthallen i Hyltebruk är det varmt och gemytligt denna fredag i oktober. För andra veckan erbjuds Öppen hall. Ett koncept som drivs av tre unga killar i samverkan med  Boost Hylte, som är en kommunal verksamhet för personer i åldrarna 15-30 år.

Adam Alawad, Hamza Amosouli och Muhannad Rida organiserar aktiviteterna. För kvällen står egentligen handboll på schemat, men oväntade materialbekymmer gör att det får bli fotboll istället. 12 personer gästar Öppen hall gamla denna kväll.

De tre aktivitetsledarna bor alla i Hylte kommun, är goda vänner och har också det gemensamt att de var ledare under Sportsommar, som genomförts i Hylte för andra året. Det länsomfattande konceptet från Hallands Idrottsförbund erbjuder jobb och ledarskapsutbildning för unga samt kostnadsfria aktiviteter för sommarlovslediga barn. Många goda ringar på vattnet alltså.

Läs mer om sportsommar här!

Lisa Fallhagen och Adam Alawad
Idrottskonsulent Lisa Fallhagen och Adam Alawad

Lisa Fallhagen är idrottskonsulent på Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Hon är stolt över sina sportsommarledare och hoppas att deras initiativ ska få samma spridningseffekt.

− Det här är ett jättebra initiativ och jag hoppas ju att lokala föreningar ska se att detta finns och ta chansen att samverka kring Öppen hall och nå nya ungdomar, säger hon.

Adam Alawad tyckte mycket om sommarjobbet där lokala föreningar är med och visar upp sin verksamhet.

− Jag är gärna ledare i Sportsommar igen. Det var jättecoolt och utmanande att vara ledare och vi lärde oss mycket, säger Adam Alawad som ska börja läsa teknik på Katrinebergs folkhögskola och har framtidsplanerna klara för sig. 

− Jag vill bli byggnadsingenjör, säger Adam som inspirerats till yrkesvalet av en släkting i Syrien.

Hamza, Adam och Muhannad
Hamza, Adam och Muhannad har tagit flyttat sommarens engagemang in i hösten.

Kompisen Hamza Almosouli vet också vad han vill jobba med. För honom var det sommarjobbet på äldreboendet Sjölunda i Torup som väckte tanken.

− Jag vill jobba med att hjälpa äldre, kanske läsa till sjuksköterska, säger han.

Muhannad Rida berättar att hans plan är att bli polis. Killarna studerar i dag och två av dem bor på mindre orter i Hylte kommun. Kanske kommer de att flytta närmare Halmstad, men de trivs i Hylte.

− Det finns mycket att göra här och vi har många vänner, enas killarna som har sett till att dra igång aktiviteter för alla ungdomar som vill.  


Öppen hall bjuder in alla över 15 år till idrottsaktiviteter på fredagskvällar.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss