Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stipendiater prisades för goda insatser

2018-04-12 12:46

På lördagens årsstämma fick 2017 års stipendiater sina utmärkelser − för goda insatser i den halländska idrotten.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 15:16

Halmstad Badmintonklubb blev årets förening 2017.
"Det här går rakt ner i ungdomsverksamheten", konstaterade föreningens ordförande, Bo Lundqvist som fanns på plats för att ta emot priset, i sällskap med föreningens kassör, Lena Holm.

Årets Idrottsförening 2017

Halmstad Badmintonklubb

Halmstad Badmintonklubb har sedan många år bedrivit verksamhet under mottot ”badminton för alla, hela livet”. Satsningen är ett resultat av ett gediget värdegrundsarbete och genomsyrar hela verksamheten. Mottot manifesteras i att föreningen erbjuder badmintoträning oavsett ålder och ambitionsnivå – både för dem som vill tävlingsspela eller bara träna. Det gäller för såväl knattar ända upp till vuxen ålder. Gemenskap och kompisgäng är viktiga komponenter i föreningens värdegrund. Det har också resulterat i att många stannar längre i klubben, några av dem tillhör idag Sveriges bästa spelare.

Årets idrottsförening erhåller stipendiesumman 18 000 kronor och diplom från Hallands Idrottsförbund.

Årets Idrottsförening utses av Hallands Idrottsförbund tillsammans med Radio Halland, Norra Halland, Hallands Nyheter, Hallandsposten och Laholms Tidning.

Carl-Fredrik Rönnlund, Onsala Pirates Basketbollklubb
Carl-Fredrik Rönnlund, Onsala Pirates Basketbollklubb utsågs till årets ungdomasledare 2017. "Att gå över till tränarrollen har varit en självklarhet. Jag vill hjälpa de ledare som har stöttat mig", berättade Carl-Fredrik vid prisutdelningen.

Ungdomsledarstipendium 2017

Carl-Fredrik Rönnlund, Onsala Pirates Basketbollklubb

Carl-Fredrik kom till föreningen som spelare 2012 men har under de senaste åren valt att mer och mer övergå till tränarrollen. Idag ägnar han under säsong i princip varje veckodag åt sitt ledaruppdrag, både i sina lag som i föreningens gemensamma träningar. Carl-Fredrik genomför träningar med stort engagemang, glädje, teori, praktik och med stor variation. Han jobbar hårt för att skapa en stark lagsammanhållning samtidigt som han tar sig tid för varje enskild spelare och jobbar med deras individuella utveckling. Även under säsongsuppehållen samlar han laget för gemensamma aktiviteter och ser alltid till att alla kan vara med. Carl-Fredrik är ett stort föredöme som ledare.

Stipendiet på 12 000 kronor samt diplom från Hallands Idrottsförbund delas ut till en framgångsrik ungdomsledare i åldern 16-25 år. 

Juryn består av representanter från Hallandsposten, Hallands Nyheter, Sveriges Radio Halland, Norra Halland, Laholms Tidning, samt Ulf Järphag, Susanne Jansson, Jarl Kristenson och Peter Gårdestedt, Hallands Idrottsförbund.

Hallandsjunioren 2017

Oskar Kindblom, Kungsbacka BMX klubb
Oskar Kindblom, Kungsbacka BMX klubb

Oskar Kindblom, Kungsbacka BMX klubb

Oskar fick under 2017 dra på sig landslagströjan för första gången och representerar BMX-landslaget. I Nordiska Mästerskapen tog han en individuell 4:e plats samt var med och tog lag-silver. Utöver det så vann han bland annat ungdoms-SM samt nådde en 3:e-plats i Sverigeserien.

Ludvig Sjöström, Göteborgs Rullstolsbasketklubb.
Ludvig Sjöström, Göteborgs Rullstolsbasketklubb fick stipendium som 2017 års Hallandsjunior. "Det känns jättekul att få representera min sport och visa att vi finns. Vi är en liten klubb men vi brinner för det vi gör."

Ludvig Sjöström, Göteborgs Rullstolsbasketklubb

Ludvig har en brinnande vilja, imponerande utveckling och ett väldigt gott sätt som idrottsman. Trots flera längre avbrott för operationer har han kämpat vidare och aldrig gett upp. Under 2017 gjorde han som 14-åring sin första säsong i föreningens A-lag i högsta divisionen i Basketligan Rullstol samt blev uttagen till seniorlandslaget som spelade EM på Teneriffa. Han är en mycket fin förebild för de yngre och har potential att bli mycket framgångsrik inom sporten internationellt.

Saga Molin
Saga Molin är en av Hallandsjuniorerna.

Saga Molin, Varbergs Mountainbikeklubb

Saga är en av landets allra främsta dam-juniorer i mountainbike. Under året vann hon junior-SM för damer, tog två topp-tioplaceringar i Junior World Series, var 13:e plats på EM och 22:a på VM för juniorer. Dessutom kom hon tvåa i SM i CykelCross för Damer samt tog flera SWE-cupsegrar.

Cornelia Kapocs, Kungsbacka Dam Fotbollsförening

Cornelia har under året varit ordinarie i Kungsbacka DFF:s A-lag i Elitettan. Hon har också varit uttagen och spelat på samtliga läger och turneringar som Svenska Fotbollsförbundet har anordnat  under året i hennes åldersgrupp, bland annat en UEFA-turnering. Cornelia har även varit uttagen till Tipselitläger för åldergruppen 98-00.

Fyra juniorer tilldelas årligen varsitt stipendium på 6 000 kronor samt diplom från Hallands Idrottsförbund.

Juryn för Hallandsjunioren består av representanter från Hallandsposten, Hallands Nyheter, Sveriges Radio Halland, Norra Halland, Laholms Tidning, samt Ulf Järphag, Susanne Jansson, Jarl Kristenson och Peter Gårdestedt, Hallands Idrottsförbund.

Ebba EinarssonEbba Einarsson skickade en videohälsning från träningslägret i Tjeckien och tackade för utmärkelsen.

CA Bergenstråhles Parasportstipendium 2017

Ebba Einarsson, Falkenbergs Roddklubb

Ebba var under 2017 med och vann Sprint-SM i rodd i lag. Veckan efter förändrades hennes liv totalt då hon drabbades av en blödning i ryggmärgen och blev hastigt förlamad. Hennes fightingspirit har hela tiden drivit henne att fortsätta träna och hennes mål är att till våren 2018 sitta i en roddbåt igen. Hon tänker inte låta sig hindras av sin funktionsnedsättning utan ser det som en utmaning med nya möjligheter. Ebba Einarsson är en vinnare på alla plan.

Stipendiet utdelas en gång årligen till en ungdomsidrottare inom parasporten i Halland. Stipendiaten skall vara i åldern 13 – 20 år med en stipendiesumma á 4 000 kronor. Stipendiaten skall vara förtjänt, lovande samt god sportsman och kamrat.

Juryn består av Hallands Parasportförbunds styrelse. 

Eric Nilsson, Halmstad Frigymnaster.
Eric Nilsson, Halmstad Frigymnaster.

Guldklubbens Ungdomsledarstipendiat 2017

Eric Nilsson, Halmstad Frigymnaster

Eric är trots sina unga år en mycket ansvarsfull och omtyckt ledare bland alla gymnaster. Eric tränar flera grupper i föreningen samtidigt som han själv är en mycket lovande truppgymnast. Utöver detta finns alltid Eric till hands om det behövts ersättare som ledare i andra grupper. Eric är en pärla som barnen i Halmstad Frigymnaster älskar!

Stipendiaten ehåller 3 000 kronor från Guldklubben samt diplom.

Svante Svensson, Halmstads Segelsällskap.
Svante Svensson från HSS Blev utsedd till årets utbildare och var på plats under årsstömman för att ta emot utmärkelsen. "När jag redovisar timmarna till SISU Idrottsutbildarna varje år slås jag av hur roligt vi har haft."

Årets utbildare 2017

Svante Svensson, Halmstads Segelsällskap

Svante är en storhjärtad eldsjäl som ser varje möjlighet till att utveckla föreningen och dess medlemmar genom SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsformer. I stort som litet lyfter Svante vikten av att låta bildningen vara en naturlig del av föreningens verksamhet. Att lära av varandra återspeglas i så väl båtarna som i fikarummet.

Årets utbildare är ett stipendium på 4 000 kronor som delas lika mellan stipendiaten och föreningen.

Se tidigare års stipendiater här.

        

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss