Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Visa upp er förening!

2018-05-03 13:20

Är er förening intresserade att medverka på Sportsommar och på så sätt visa upp er förening? Sportsommar är en idrottsskola för skolbarn i årskurs 3-6 i Laholm, Hylte, Falkenberg, Varberg och Kungsbackas kommun.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 14:46

Idrottsskola = Sportsommar
Under våren kommer 70 ungdomar, elever i gymnaisets årskurs 1 och 2, genomgå en ledarskapsutbildning i Hallands Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarna Hallands regi.

Därefter får gymnasieungdomarna ledarskapspraktik under 2 sommarveckor genom att hålla i idrottsskola på olika platser i kommunerna, se nedan. Vi har valt att kalla idrottsskolorna för SPORTSOMMAR och det är för barn i årskurs 3, 4, 5 och 6.

De barn som anmält sitt intresse att delta i SPORTSOMMAR får under en veckas tid fritt prova på olika aktiviteter, både inomhus i idrottshallar och utomhus på idrottsplatser.

 

Medverkan från lokala idrottsföreningar
Vi önskar att ni under en förmiddag, i vald veckan se nedan, håller lekfulla aktiviteter inom er idrott tillsammans med gymnasieeleverna (ledarna). Avsikten är att gymnasieeleverna ska få praktisera sitt ledarskap och ni från idrottsföreningen tillför kunskap om idrottsgrenen. Det är viktigt att ledarna från er förening involverar ungdomsledarna från Framtidens Ledare i er aktivietet. Samtidigt skapas också en möjlighet för er idrottsförening att visa upp er idrott.

Er ersättning
Som deltagande förening kommer ni erhålla en ersättning på 3 000 kr (medel från Idrottslyftet) för er insats, dvs en förmiddag.

 

SPORTSOMMAR pågår måndag till fredag, kl 9.00 - 13.00

Falkenberg - vecka 26-27
Varberg - vecka 26-27
Kungsbacka - vecka 26-27 
Laholm - vecka 32-33
Hylte - vecka 32-33

 

Är er förening intresserad? - Kontakta Lisa Fallhagen

 

 

         

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss