Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: PETTER ARVIDSON

Barnens villkor i fokus när beslutsfattare möts

2019-09-20 14:26

Den 22 november hålls en intressepolitisk dag på Varbergs Stadshotell, där politiker och tjänstemän får fylla på med kunskap och samtala på temat: Idrottsrörelse på barnens villkor. Den intressepolitiska dagen följs av Idrottsforum, höstens stora mötesplats för halländska idrottsledare.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2019 14:26

Varje år anordnar Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna en intressepolitisk dag för politiker och tjänstemän i kommuner, region och län. Träffarna hålls på aktuella teman och är ett sätt att utbyta erfarenheter, goda idéer och framförallt föra en dialog om idrottsrörelsens roll och funktion i Halland. Höstens intressepolitiska dag tar upp två högaktuella ämnen som efterfrågats i samtal med politiker och tjänstemän; Barnkonventionen och stödet till idrotten.

− Träffarna är väldigt uppskattade och viktiga. Det finns ett stort engagemang för idrottsrörelsen och en förståelse för den betydelse som föreningsidrotten har för hallänningarna. Här får vi chansen att lyfta blicken, få inspel kring saker som händer inom idrottsrörelsen och inspireras av goda exempel på samverkan och hur andra arbetar, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.

Den intressepolitiska dagen pågår mellan 9.30-14.00 fredagen den 22 november. Föreläsare är Mikael Blixt, från Unicef som talar om ”Barnkonventionen och idrotten” och Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef i Linköpings kommun. Andreas berättar om utveckling i samverkan med idrottsrörelsen, arbetet med att fram ett nytt idrottspolitiskt program, ett nytt jämställt bidragssystem och en strategi för fler idrottsanläggningar.

Här hittar du anmälan till den intresspolitiska dagen

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontakt Distrikt

Peter Gårdestedt

Bitr distriktsidrottschef
Hallands Idrottsförbund
035-17 74 01, 070-289 90 32
This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss