Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Bidrag att söka till anpassade idrottsaktiviteter för vuxna

2019-09-24 19:01

Har er förening planer på att utveckla idrottsaktiviteter i Halmstads kommun för vuxna personer med funktionsnedsättningar inom LSS-området? Nu finns medel att söka från socialnämnden. Den 7 oktober hålls ett möte där ni kan ställa era frågor.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 19:01

Socialnämnden i Halmstads kommun har möjlighet att ge bidrag till idrottsföreningar som redan har, eller vill skapa aktiviteter för vuxna med funktionsnedsättning. 

Bidragen som går att söka fram till den 31 oktober, riktar sig till idrottsföreningar, kulturföreningar och andra intresseföreningar som öppnar sina aktiviteter och verksamhet för vuxna personer vars funktionsnedsättningar anknyter till kommunens LSS-verksamhet (LSS = Lag om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning).

Ansökan görs enligt kategori 4 (som beskrivs i länken nedan) och ska vara inne senast den 31 oktober 2019. Riktlinjer för ansökningsförfarandet beskrivs på Halmstads kommuns hemsida.

Här hittar ni länken till ansökan och mer information

Ställ era frågor till fritidsombuden den 7 oktober

Om ni tänkt söka medel av socialnämnden finns det även möjlighet att lyssna in vilka behov som finns hos målgruppen gällande fritidsaktiviteter och utbud genom att träffa socialförvaltningens fritidsombud.

Dag: 7 oktober 2019

Tid: kl 15.00-16.30

Plats: socialförvaltningens kontor, Ernst Wigforss plats 5, Rum 125 (plan 1).

Vill ni delta på mötet så anmäler ni er via mail till: This is a mailto link (senast den 1 oktober)

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss