Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Föreningar vill få Varberg på fötter under Idrottens dag

2019-11-21 13:18

På lördag är det dags för Idrottens dag i Varberg. Ett tiotal föreningar deltar i evenemanget som erbjuder kostnadsfria aktiviteter för hela familjen, med fokus på framtidens idrott och hur vi med rörelseglädjen i centrum kan få barn och unga att vilja idrotta och röra på sig hela livet.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2019 13:18

Idrottens dag är ett koncept från Riksidrottsförbundet och arrangeras lokalt av Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med Varbergs kommun. Dagen handlar om att inspirera barn, unga och vuxna att hitta till och stanna kvar inom idrotten.

− Vi vet att barn och unga rör sig allt mindre. Idrottsrörelsen har en jätteviktig roll i att motverka stillasittande och främja ett aktivt liv i alla ådrar, där våra föreningar är nyckeln. Idrottens dag handlar om den inkluderande idrotten och synen på rörelseförståelse som en allt viktigare del i barn och ungas utveckling. Genom att utmana de gamla formerna för träning och tävling och fokusera på en bred motorisk bas med många olika idrottsaktiviteter och rörelsemönster får vi barn och unga som vill, vågar och kan fortsätta röra på sig hela livet, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.

Utöver att möta de lokala föreningarna och ta sig runt i rörelsebanan kan man också delta i samtal om utmaningar och möjligheter för framtidens idrott.

− Vi hoppas på goda dialoger. En tillgänglig och inkluderande idrott består av så många delar. Det handlar om allt från idrottsmiljöer, till ledarskap och stödsystem. Samhället har en viktig uppgift i att skapa förutsättningar för föreningarna att bedriva en god verksamhet, säger Peter Gårdestedt.

Varbergs kommun arbetar aktivt för att främja idrott i alla åldrar. Mari Hagborg Lorentzon, fritidschef i Varbergs kommun, välkomnar Idrottens dag och hoppas att många varbergare besöker evenemanget.

− Det arbete som bedrivs av alla ideella krafter i kommunens föreningar är imponerande och väldigt viktigt. Förutom att många barn, ungdomar och vuxna rör på sig regelbundet så ger det gemenskap och betydelsefull livskunskap. Att få höra till ett sammanhang och lära sig, både att ta plats och ta hänsyn till andra är grunden för både ett eget välmående men också grunden för ett demokratiskt samhälle. Genom dialog med föreningar och samarbeten med idrottsrörelsen skapar vi tillsammans förutsättningarna för ett starkt föreningsliv, säger Mari Hagborg Lorentzon.

Datum: Lördag 23/11 
Tid: 13.00-16.00
Plats: Varbergs Idrottshall, Danska vägen 5 i Varberg

Om Idrottens dag

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 25 platser i 18 av RF:s distrikt under 2019. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Idrottens dag ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal hur vi ska idrotta i framtiden.

Idrottens dag handlar om idrottens Strategi 2025 och utvecklingsresan mot "En ny syn på träning och tävling" och en idrottsrörelse där alla är välkomna på sina villkor och får delta utifrån sina förutsättningar. Det är en dag med roliga aktiviteter och nya idéer. Besökare får prova på, uppleva, fundera och prata om hur framtidens idrott kan se ut.

Länkar till Idrottens dag Varberg på hallandsidrotten.se 

Facebookevenemang

Skribent: Lotta Tarenius
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss