Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ny i styrelsen - med sikte på samverkan

2019-05-09 11:05

Välkommen till idrottsrörelsen! GunMarie Stenström är ny styrelseledamot i Hallands Idrottsförbund, vald av Region Halland.
  • Skapad: 09 MAJ 2019 11:05

GunMarie Stenström är i grunden socionom. Länge arbetade hon parallellt med sitt politiska engagemang, med förtroendeuppdrag för Moderaterna. Men det blev politik på heltid för fembarnsmamman som i dag har uppnått pensionsålder, men inte tänker slå av på takten. I dag har hon uppdrag bland annat som ledamot i Falkenbergsnämnden, regionstyrelsen och regionfullmäktige. Nu även som styrelseledamot i Hallands Idrottsförbund, för Region Hallands räkning.

Och då måste vi ju fråga om GunMaries idrottsbakgrund.

− Dessvärre hade jag restriktioner vad gällde idrott som barn på grund av en höftledsluxation. Men det har jag hämtat in senare i livet då jag bland annat har spelat mycket tennis. Jag tränar regelbundet och håller mig aktiv. Det är jätteviktigt att hålla igång och när jag följer mina träningsrutiner orkar jag mer, även i andra delar av livet.

GunMarie har haft en rad olika uppdrag, Ingången var sociala frågor med fokus på hälso-och sjukvård.

− Den blå tråden i mitt fall är samverkan. Mina uppdrag genom åren, om än till synes olika, hänger ihop. Ingången i de politiska frågorna kom naturligt genom min bakgrund som socionom och mitt arbete bland annat på Eketångaskolan i Halmstad och inom sjukvården som kurator. På senare tid har jag haft uppdrag inom tillväxt- och utvecklingsfrågorna i Halland, vilket ju är otroligt spännande. Det handlar om infrastruktur och tillväxt. Vi är ett expansivt län där många vill bo och leva. Hur bygger vi områden där människor kan känna sig trygga? Det är frågor som ju i förlängningen är en stor del av människors liv och hälsa, konstaterar GunMarie Stenström, som ser hur viktigt civilsamhället är i samhällsbygget och för att skapa social hållbarhet.

− Det ska bli så roligt att arbeta i styrelsen för Hallands Idrottsförbund. Vi jobbar mot gemensamma mål: gemenskap, glädje och hälsa. Våra organisationer och föreningar i Halland, idrottsrörelsen och hela civilsamhället är en enorm kraft i det arbetet. I min position som förtroendevald inom regionen ser jag hur samverkan är nyckeln för att mobilisera alla dessa goda krafter. Tillsammans bygger vi ett ännu starkare och friskare Halland!

Här kan du läsa mer om Hallands Idrottsförbunds styrelse och även hitta kontaktuppgifter till våra ledamöter.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss