Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

RF/SISU-ordföranden inleder vårens stora idrottshelg

2019-04-02 14:01

Nästa år blir barnkonventionen lag. Det påverkar idrotten och ger ännu mer kraft i arbetet med att se över formerna för träning och tävling inom barn- och ungdomsidrotten. Vårens Idrottsforum på Varbergs Stadshotell samlar ledare från hela länet i samtal om ”En ny syn på träning och tävling”.
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 14:01

Fredag förmiddag rivstartar vi med en intressepolitisk träff om stödet till idrotten. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas ordförande Björn Eriksson är på plats och inleder helgen där över 200 deltagare pratar utveckling och framtid i idrottshalland under de programpunkter som sammanfattas nedan:.

Intressepolitisk dag 

Stödet till idrottsrörelsen är temat för den intressepolitiska dagen för politiker och tjänstemän - och en förutsättning i att skapa en ny syn på träning och tävling.

− Idrotten förändras och stödet till idrotten måste hänga med. Anläggningsfrågan är en viktig del, men också LOK-stödet och den infrastruktur som skapar möjligheter för föreningen att erbjuda en modern, flexibel och inkluderande verksamhet. Det stödet ska vi prata om på den idrottspolitiska träffen, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.

Idrottsforum 

Idrottsforum är Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas största mötesplats för ledare och aktiva i den halländska idrottsrörelsen. Vår och höst hålls konferenserna på olika teman, som är kopplade till idrottsrörelsens Strategi 2025. En ny syn på träning och tävling är vårens tema. En fråga som berör många.

− Vi hör ju då och då ledare och föräldrar som menar att ”nu får man inte tävla längre” och den bilden vill vi förändra. Barn ska inte sluta tävla, men formerna för träning och tävling behöver anpassas utifrån barns villkor och förutsättningar. Nästa år blir barnkonventionen lag och det ställer stora krav på idrotten. Under Idrottsforum kommer vi att prata om rörelseförståelse, motivation men också om tävlingsformer och riskerna med för tidig specialisering och elitsatsning, säger Åsa Agmyr, utbildningsansvarig på SISU Idrottsutbildarna Halland.

Helgens Idrottsforum består av fasta programpunkter som rörelseförståelse och panelsamtal samt valbara seminarier. Bland annat kan deltagarna höra elitcyklisten Alice Andersson prata om sin upplevelse av tidig specialisering och elitsatsning. Andreas Ivarsson, forskare och lektor på Högskolan i Halmstad, tar upp glädje och motivation − det som får människor att fortsätta engagera sig och stanna kvar inom idrotten.
Här hittar du schemat till Idrottsforum

Unga Ledare

Under Idrottsforum finns ett 20-tal deltagare från projektet Unga ledare på plats. Gruppen har vernissage på fredagen samt lördagen och visar upp resultatet av de framtidskvällar där man spånat kring framtidens ledarskap.

Årsstämmor

Under lördagen genomförs årsstämmor för Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, under stämmorna delas stipendier ut till bland annat årets barn- och ungdomsledare, utbildare, paraidrottare och årets förening. Ni hittar formalia till årsstämmorna här!

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss