Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stipendiater prisades för insatser i halländsk idrott

2019-04-09 17:48

I lördags fick drivna och engagerade halländska idrottare ta emot stipendium på Hallands Idrottsförbunds årsstämma. Bland dem som premieras finns ledare, aktiva, utbildare och årets förening inom halländsk idrott.
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 17:48

Årets Idrottsförening 2018 

Halmstad Bordtennisklubb
Motivering:

Halmstad Bordtennisklubb är en förening med en stor bredd. Under 2018 gjorde man en fantastisk insats som lokal medarrangör av Lag-VM i Bordtennis vilket är ett av världens största idrottsarrangemang. Arrangörskapet är hyllat av hela bordtennisvärlden och HBTK:s insats var en viktig del i det lyckade genomförandet. Bland annat mobiliserade man 100 egna volontärer under tävlingen. Man passade också på att bli svenska mästare på herrsidan och tog brons på damsidan. Därutöver har man gjort betydande insatser på Migrationsverkets anläggning Spenshult och har startat upp ungdomsverksamhet på flera platser i kommunen för att flytta bordtennisen närmare de yngre utövarna.


Ordföranden Bengt Ekberg tog emot stipendiet för sin förening Halmstad Bordtennisklubb

Ungdomsledarstipendium 2018

Astrid Nilsson, Varbergs Skateboardklubb
Motivering: 

Astrid är en riktig eldsjäl som lever för att inkludera alla i föreningens verksamhet. Hon brinner för att skapa delaktighet och gemenskap. Hon leder, coachar, inspirerar och bryter normer. Förutom att hon finns i skatehallen nästintill dagligen för coachning och stöd så är hon även med i föreningens styrelse där hon aktivt för fram utövarnas åsikter och önskemål. Astrid bubblar av projektidéer och har också en enastående förmåga att genomföra dem. Hennes insatser är en starkt bidragande orsak till den enorma tillväxt föreningen har haft de senaste åren.Astrid Nilsson utsågs till årets ungdomsledare


Hallandsjunioren 2018

Marius Westerlind, Kullaviks Kanot och Kappsegling
Motivering:

Marius är en mycket lovande seglare som under 2018 har vunnit JSM och JNM i 29er samt SM i Matchracing (upp till 23 år). Hans talang och kvalitet håller högsta europeiska klass och det visade han med en fin fjärdeplats i Europamästerskapen i sin båtklass.


Marius Westerlind fick stipendium som Hallandsjunior


Andrea Envall, Warberg IC
Motivering:

Andrea har under hela sin innebandykarriär haft siktet inställt på att nå toppen. Till vardags spelar hon i Warbergs IC som är på högsta damnivån inom svensk innebandy. Under året belönades hon även med landslagsuppdrag i U19-landslaget och deltog i Finnkampen. Med imponerande 36 poäng i SSL är hon en viktig kugge för sitt lag.


Andrea Envall fick stipendium som Hallandsjunior.


Melker Persson, Falkenbergs Roddklubb
Motivering:

Melker är en mycket lovande roddare och har under året vunnit junior-SM-guld i Roddmaskin singel, Singelskuller, Dubbel-sculler och Mixad 4:a. Även i NM och Försommarregattan i Årungen, Norge blev det guld i Singelsculler. I senior-SM var han med och vann silver i senior 8:a herrar samt nådde en 15:e plats i Junior-EM i Singelsculler.


Melker Persson fick stipendium som Hallandsjunior.

Ingrid Lindblad, Ringenäs GK 
Motivering:

Ingrid är en av landets mest lovande golfare. Hon är medlem i flicklandslaget och var i höstas med i Europas Junior Ryder Cup-lag. Individuellt har hon vunnit German Girls Open, Jönköping Junior Open och tog en 2:a plats i Annikas Invitational europe. I lag tog hon brons i lag-EM och en 5:e-plats i laget för flickor.

Ingrid Lindblad fick stipendium som Hallandsjunior Hallandsjunior

 

Bergenstråhles Parasportstipendium 2018

Natanael Fredriksson, Varbergs Parasport (ej på bild)
Motivering:

Natanael är en uppskattad och bra kompis i simgänget. Han är väldigt engagerad i sin idrott och låter sig inte begränsas av pendlingen till Veddige för att vara med och träna. Han sprider god stämning med sin glädje och positiva inställning, som smittar av sig på kamraterna. Natanael är aktiv inom flera idrotter, utöver simningen spelar han bowling och styrketränar. 

Guldklubbens Ungdomsledarstipendiat 2018

Rebecca Warefelt, Tofta GiF
Motivering:

Rebecca fick sitt första ledaruppdrag som 14-åring. Nu är hon sedan 5 år sektionsansvarig och håller i den övergripande gymnastikverksamheten. Hon är med i föreningens huvudstyrelse och leder dessutom 5 gymnastikgrupper i veckan i åldrarna 4-15 år. Rebecca har förutom sitt stora ledarengagemang en otroligt fin förmåga att få andra ungdomar i föreningen att ta egna ledaruppdrag.


Rebecca Warefelt, blev utsedd av idrottsveteranerna i Guldklubben till årets ungdomsledare

Årets utbildare 2018
Lina Andersson, Vinbergs IF
Motivering:

Lina Andersson utses till årets utbildare för sitt fantastiska engagemang för fotbollsverksamheten i Vinbergs IF. I samverkan med SISU Idrottsutbildarna är Lina drivande i att genomföra bildning och utbildning för att utveckla föreningen. För Lina är mötet och samtalet mellan medlemmar centralt i strävan mot att vara en förening för alla. Det strukturerade och målmedvetna arbete som Lina är en viktig del av låg till grund för beslutet att utse Vinbergs IF till årets barn- och ungdomsförening inom svensk fotboll 2017.


Lina Andersson fick SISU Idrottsutbildarnas pris som Årets utbildare.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss