Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stort intresse för Idrottsskola 60+

2019-03-22 10:59

Nyligen hölls en informationsträff för Idrottsskola 60+ i Varberg. Och nästan lika stort var det antal åhörare som kommit för att höra Lisa Fallhagen berätta om projektet som ska förena idrott med gemenskap och ett aktivt liv för seniorer.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2019 10:59

Den 26 mars startar Idrottsskola 60+ i Varberg. Under tio tillfällen kommer deltagarna få prova olika idrotter och även få kunskap om kost och hälsa. Tanken var att börja med 20 deltagare men efter onsdagens informationskväll har projektledare Lisa Fallhagen fått tänka om.

Läs mer om projektet Idrott för äldre här!

− Det var fantastiskt roligt. Vi fick närmare 60 personer som kom till informationsträffen och 23 anmälde sig direkt. Vi kommer att få köra två grupper, konstaterar hon om det angenäma problemet.

Första tillfället blir det orientering i Tvååker där orienteringsklubben bjuder in till en prova-på-aktivitet. Alla träffarna genomförs i samverkan med lokala idrottsföreningar, ibland i deras lokaler.

− Vi kommer att vara på olika platser under träffarna, från Tvååker till centrum, förklarar Lisa Fallhagen.
När det tio veckorna är slut har förhoppningsvis deltagarna fått nya goda vänner och kanske också hittat en aktivitet att fortsätta med i en lokal idrottsförening.

Idrottsskola 60+ genomförs i samverkan med Varbergs kommun som arbetar med projektet ”Aktiv senior”, där målet är att skapa mötesplatser och aktiviteter för kommunens pensionärer.

Lisa Fallhagen

Vill du anmäla intresse för idrottsskolan? Kontakta Lisa Fallhagen. 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss