Hoppa till sidans innehåll

Hallands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Halland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: PETTER ARVIDSON

Stöd till idrotten är en investering för framtiden

2019-01-24 16:21

"Var med och bygg ett starkt civilsamhälle genom att säkra ett relevant ekonomiskt stöd till våra idrottsföreningar. Verka för fler idrottsytor, som en motkraft mot stillasittande och utanförskap." Så skriver Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas ordförande Ulf Järphag i ett debattinlägg.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2019 16:21

Rapporter larmar om svenskarnas kraftigt försämrade fysiska status, där nästan hälften av den vuxna befolkningen anges ha hälsofarligt låg kondition. Ett ökat stillasittande och färre fysiska vardagsaktiviteter är två av flera anledningar till problemet. Men det finns också många lösningar och där är idrottsföreningen en nyckelaktör.

Idrottsrörelsen i Halland består av drygt 800 idrottsföreningar med cirka 95 000 medlemmar. En enorm resurs som med ideella krafter verkar året runt för social hållbarhet, hälsa och gemenskap.

Och våra mål är glasklara. Genom Strategi 2025 har idrottsrörelsen stakat ut riktningen mot en mer tillgänglig och inkluderande idrott, där fler människor, i alla åldrar, på sina egna villkor ska kunna och vilja vara med längre.

Men för att lyckas med målen behöver vi hjälpas åt. Idrotten är en folkrörelse som vilar på ideella föreningsledare. För att värna och bygga deras engagemang krävs stöd från andra aktörer. Det stödet finns redan i dag från näringsliv, organisationer, och politik. Men det kan bli bättre och vi gör jobbet tillsammans.

Vi uppmanar våra kommunala och regionala politiker att fortsätta värna om och stärka stödet till idrottsrörelsen. Var med och bygg ett starkt civilsamhälle genom att säkra ett relevant ekonomiskt stöd till våra idrottsföreningar. Verka för fler idrottsytor, som en motkraft mot stillasittande och utanförskap. Genom stöd till föreningsdrivna anläggningar och en samhällsplanering där idrottsytorna finns med i ett tidigt skede, gör vi en investering i framtiden för gemenskap och rörelseglädje – hela livet.


Ulf Järphag

Ordförande, Hallands Idrottsförbund

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress: Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss